Укрнафтобуріння офіційно відновлює роботу

Укрнафтобуріння офіційно відновлює роботу

Укрінформ
Державна служба геології та надр скасувала наказ про позбавлення ПрАТ "Укрнафтобуріння" спецдозволу на розробку Сахалінського родовища.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у наказі служби №358 від 7 серпня 2024 року.

"Визнати таким, що втратив чинність наказ Держгеонадр від 04.12.2023 №621 "Про анулювання спеціального дозволу на користування надрами №6349 від 10.07.2019", - ідеться у документі.

Зазначається, що наказ виданий на виконання постанови Шостого апеляційного адміністративного суду від 6 серпня.

Своєю чергою, пресслужба ПАТ "Укрнафтаповідомила, що відтепер Укрнафтобуріння офіційно відновлює свою роботу. Зокрема, працівники компанії працюють над максимально безпечним та ефективним введенням у роботу всього обладнання, щоб запустити видобуток газу.

Читайте також: Від простою видобутку газу на Сахалінському родовищі бюджет втратив ₴3 мільярди - АРМА

Як повідомлялося, 6 серпня Шостий апеляційний адміністративний суд дозволив компанії "Укрнафтобуріння" відновити видобуток газу на Сахалінському родовищі.

Видобуток газу на родовищі був зупинений із 1 грудня 2023 року після того, як суд анулював спецдозвіл на користування надрами від 10 липня 2019 року, згідно з яким Укрнафтобуріння проводить свою діяльність.

Після зупинення газовидобутку на Сахалінському родовищі Україна щомісяця втрачала в середньому 47,3 млн кубометрів газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-