Ринок оренди в Україні залишається нерегульованим, це потрібно виправити - депутат

Ринок оренди в Україні залишається нерегульованим, це потрібно виправити - депутат

Ексклюзив
Укрінформ
Ринок оренди житла в Україні залишається нерегульованим, адже багато власників житла не хочуть офіційно декларувати доходи від оренди, уникаючи оподаткування.

Про це заявив народний депутат, член комітету з питань прав людини Сергій Козир в інтерв’ю Укрніформу.

«Ринок оренди житла в Україні справді залишається нерегульованим. Багато власників житла не хочуть офіційно декларувати доходи від оренди, уникаючи оподаткування», - зазначив він.

За його словами, орендодавці шукають різні способи, як приховати кошти від здачі нерухомості в оренду.

«Знаю випадки, коли орендодавці змушують орендарів платити готівкою чи у призначенні банківського переказу писати «повернення боргу», «безповоротна фінансова допомога». Це серйозна проблема, оскільки не лише знижує надходження до бюджету, але й позбавляє людей правового захисту за непередбачених обставин», - наголосив політик.

Козир заявив, що народні депутати готові запроваджувати зміни, щоб посилити відповідальність за податкові порушення та створити умови, які б стимулювали власників легалізувати оренду.

Читайте також: Фонд держмайна запустив безкоштовний сервіс з оцінки нерухомості

«Потрібні зміни, які б спонукали людей офіційно реєструвати доходи від оренди, а держава, зі свого боку, повинна забезпечити додаткові захисні механізми та певні привілеї в оподаткуванні тим, хто зробить це самостійно та вчасно», - акцентував парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, з-поміж 2200 державних об’єктів нерухомості близько 200 готові до заселення внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-