Галушенко про перевірки відключень світла: Регіони-порушники будуть притягнуті до відповідальності

Галушенко про перевірки відключень світла: Регіони-порушники будуть притягнуті до відповідальності

Укрінформ
Під час дії графіків відключень світла деякі регіони України не виконували команди диспетчера на обмеження, і за це вони будуть притягнуті до відповідальності.

Про це під час брифінгу в Миколаєві сказав міністр енергетики Герман Галущенко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Під час дії графіків відключень світла деякі регіони України не виконували команди диспетчера на обмеження, зараз по них будуть зроблені юридичні висновки. Зокрема, Держенергонагляд перевірив Житомир і встановив там такі порушення. Ситуація погіршується ще й тим, що перевіряльників не допускали на об’єкт», - сказав Галущенко.

За його словами, це неприпустимо і в мирний період, а особливо під час війни. Має діяти принцип справедливості, як це було у 2022-2023 роках. Не повинно бути так, що одні сидять без світла по 16 годин, а інші тільки по дві чи чотири.

Читайте також: Метою фейків про аварію на Південноукраїнській АЕС є дискредитація атомної енергетики - Галущенко

«У нас єдина енергосистема, і вона розподіляє дефіцит електрики рівномірно по всіх областях. Так, є певні моменти, пов’язані з наявністю більшої чи меншої кількості об’єктів критичної інфраструктури чи промисловості, але це суттєво не впливає на ситуацію», - наголосив міністр.

Як повідомлялося, Держенергонагляд здійснив перевірки застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень (ГПВ) та справедливого розподілу електроенергії в областях.

Читайте також: Уряд звільнив голову Держенергонагляду

Найбільше порушень виявлено у Дніпропетровській і Житомирській областях. Причому в Житомирській області працівниками АТ «Житомиробленерго» створювалися перешкоди роботі інспекторів Держенергонагляду у вигляді недопуску до диспетчерських пунктів деяких структурних підрозділів ОСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-