Ринок небанківських фінпослуг у липні залишили 28 учасників, один з'явився - НБУ

Ринок небанківських фінпослуг у липні залишили 28 учасників, один з'явився - НБУ

Укрінформ
В Україні кількість учасників небанківського фінансового ринку у липні 2024 року зменшилась до 963, з'явився один новий учасник, 28 - залишили ринок.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку, передає Укрінформ.

«Із реєстрів виключено 11 фінансових компаній, одного страховика та два ломбарди примусово, за ініціативою заявника - вісім страховиків та шість кредитних спілок», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що кількість учасників небанківського фінансового ринку в липні зменшилася з 990 (станом на 30 червня 2024 року) до 963 (станом на 31 липня 2024 року).

Читайте також: Банки припинили скорочення своїх відділень - НБУ

Натомість кількість банків залишилася незмінною і становила 62.

Станом на 31 липня на ринку небанківських фінансових послуг працювали 537 фінансових компаній (у червні було 548), 69 страховиків non-life (було 78), 12 life-страховиків (кількість не змінилася), один страховик зі спеціальним статусом, 114 ломбардів (було 116), 114 кредитних спілок (було 120), 1 лізингодавець (кількість не змінилася), 40 страхових брокерів (кількість не змінилася) та 75 колекторських компаній (було 74).

Крім того, кількість визнаних банківських та небанківських фінансових груп не змінилася – 18 та 30 відповідно.

Читайте також: Ринок небанківських фінпослуг у травні залишили 32 учасники - НБУ

На платіжному ринку діють 17 платіжних систем, створених резидентами, ураховуючи державні (було 18), та 15 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами (кількість не змінилася).

Як повідомлялось, Національний банк України запровадив новий спосіб здійснення безвиїзного нагляду - поглиблений аналіз. Він, зокрема, передбачає проведення комплексного, всебічного аналізу документів, відомостей, даних.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-