Зеленський про пожежу в Енергодарі: Росія використовує ЗАЕС для шантажу

Зеленський про пожежу в Енергодарі: Росія використовує ЗАЕС для шантажу

Відео
Укрінформ
Росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її для шантажу, і поки вона зберігає контроль над станцією, ситуація не є нормальною.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в Телеграмі, коментуючи влаштовану росіянами пожежу, передає Укрінформ.

"Енергодар. Фіксуємо з Нікополя, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Наразі показники щодо радіації в нормі. Але поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути. Росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу і України, і всієї Європи та світу", - зазначив глава держави.

Президент наголосив, що Україна чекає реакції світу, реакції МАГАТЕ.

"Росія повинна за це відповідати. Лише український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: У МАГАТЕ занепокоєні лісовими пожежами біля окупованої ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, росіяни з незрозумілою метою влаштували пожежу в градирні на території захопленої ними Запорізької АЕС.

Раніше в МАГАТЕ заявили, що виникнення інтенсивних пожеж поблизу тимчасово окупованої Росією Запорізької АЕС стає ще одним із викликів, з якими стикається найбільша в Європі атомна електростанція, ставлячи під загрозу її зовнішнє електропостачання.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-