Іноземні трейдери закачують газ в українські сховища у звичайному режимі - Нафтогаз

Іноземні трейдери закачують газ в українські сховища у звичайному режимі - Нафтогаз

Укрінформ
Закачка газу в українські підземні сховища, в тому числі іноземними трейдерами, проходить у штатному режимі.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов у коментарі для Financial Times, передає Укрінформ.

"Немає жодних проблем, ми працюємо в звичайному режимі", - прокоментував Чернишов закачку та відбір газу зі сховищ.

У публікації із посиланням на дані консалтингової компанії Argus зазначається, що у червні та липні 2024 року іноземні компанії закачали в українські ПСГ 15,4 та 51,9 млн кубометрів газу відповідно. Торік ці показники сягали 102,7 млн ​​кубометрів і 586,6 млн кубометрів.

Читайте також: Укрнафтобуріння отримало право на видобуток газу на Сахалінському родовищі - Чернишов

"Цього року темпи закачування дещо знизились через російські атаки на газову інфраструктуру. Проте головним залишається комерційний чинник – спред. Ціна на газ на сьогодні є недостатньо вигідною для трейдерів для формування резервів", - зауважують у Нафтогазі.

Водночас у компанії звертають увагу на те, що у 2023 році пік закачування припав саме на серпень-вересень, а сезон тривав до жовтня включно.

Очікується, що європейські підземні сховища газу невдовзі будуть переповнені, адже станом на першу декаду серпня 2024 року вони вже заповнені на 86%. При цьому Нафтогаз у вересні-жовтні матиме багато вільного місця у ПСГ для закачки газу.

Читайте також: Російські атаки не вплинуть на закачування газу в сховища - Чернишов

Крім того, компанія постійно працює над додатковим захистом своєї інфраструктури.

Як повідомлялося, станом на 22 липня обсяги запасів газу в українських ПСГ перевищили 10 млрд кубометрів. Очікується, що до початку опалювального сезону буде накопичено понад 13 млрд кубометрів "блакитного палива".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-