Енергоатом включили до переліку підприємств, з яких через суд не стягуватимуть борги

Енергоатом включили до переліку підприємств, з яких через суд не стягуватимуть борги

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості включило НАЕК "Енергоатом" до переліку підприємств, щодо яких до кінця воєнного стану діє заборона на стягнення боргів у судовому порядку.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит Укрінформу.

У Мінстратегпромі нагадали, що Закон України «Про виконавче провадження» передбачає на період дії воєнного стану зупинку вчинення виконавчих дій у провадженнях з виконання рішень, боржниками за якими є підприємства оборонно-промислового комплексу.

"Принагідно інформуємо, що наказом Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України від 02.08.2024 No 95 «Про включення Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом”» до переліку підприємств, які є боржниками у виконавчих провадженнях, вчинення виконавчих дій за якими зупиняється у період воєнного стану» АТ «НАЕК «Енергоатом» (код ЄДРПОУ 24584661) включено до відповідного переліку", - йдеться у відповіді на запит.

У міністерстві уточнили, що до такого переліку включаються підприємства, що виконують державний контракт у сфері оборони або які залучені до виконання такого контракту на підставі договорів, зокрема зовнішньоекономічних. Іншим критерієм є включення підприємства до електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів).

Читайте також: Збитки Енергоатома через окупацію ЗАЕС перевищують210 мільярдів

При цьому підприємство повинне відповідати одночасно обом критеріям.

Як повідомлялося, 22 червня Кабінет Міністрів України затвердив склад наглядової ради акціонерного товариства «НАЕК «Енергоатом». Незалежними членами наглядової ради акціонерного товариства «Енергоатом» стали Тімоті Джон Стоун, Майкл Елліот Кірст, Ярек Неверович. За поданням Міністерства енергетики, номінаційний комітет погодив Віталія Петрука і Тимофія Милованова як представників держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-