Суд арештував рахунки Черкасиобленерго

Суд арештував рахунки Черкасиобленерго

Укрінформ
Рахунки Черкасиобленерго арештовані у межах виконавчого провадження щодо стягнення понад 2 млрд грн заборгованості. Компанія розробила дорожню карту виходу з боргової кризи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АТ "Українські розподільні мережі" із посиланням на в.о. генерального директора Черкасиобленерго Вадима Яненка.

"У межах виконавчого провадження наразі накладено арешт на всі банківські рахунки та майно ПАТ «Черкасиобленерго». Слід звернути увагу, що всі надходження на рахунки компанії списуються в автоматичному режимі та спрямовуються на погашення податкових боргів минулих періодів, що не дає можливості компанії платити податки поточного періоду та, в свою чергу, тягне за собою нові штрафні санкції", - йдеться у повідомленні.

Виконавче провадження стосується стягнення понад 2 млрд грн заборгованості, основними кредиторами є НЕК "Укренерго" та ДП "Енергоринок".

Зазначається також, що борг Черкасиобленерго перед державним бюджетом станом на 1 липня становив 483 млн грн.

Основна заборгованість компанії сформувалася впродовж останніх 5 років через системне невиконання попереднім керівництвом обов'язків перед Укренерго, несплату податків та невиконання планів зі зменшення технологічних витрат електроенергії.

Читайте також: Черкасиобленерго отримає майже ₴2 мільярди боргу «Азоту»

Згідно з повідомленням, за три роки перевитрати, пов’язані з купівлею електроенергії для компенсації технологічних витрат, становили близько 1,3 млрд грн. При цьому фактичні обсяги технологічних витрат електроенергії перевищували тарифні в середньому на 23% на рік, причиною цього був безконтрольний відпуск електрики споживачам.

Нині Черкасиобленерго розробило програму оптимізації операційної діяльності з дорожньою картою дій для кожної дирекції та кожного підрозділу, аби спрямувати зусилля на погашення існуючої заборгованості та виведення компанії з кризи.

Як повідомлялося, державний пакет акцій ПАТ "Черкасиобленерго" був переданий в управління АТ "Українські розподільні мережі" в листопаді 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-