Відшкодування збитків за Каховську ГЕС: Укргідроенерго шукає представника у міжнародному арбітражі

Відшкодування збитків за Каховську ГЕС: Укргідроенерго шукає представника у міжнародному арбітражі

Укрінформ
Укргідроенерго оголосило тендер на юридичне представництво компанії у міжнародному арбітражі з питань відшкодування втрат, спричинених знищенням росіянами Каховської гідроелектростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укргідроенерго.

"Укргідроенерго запрошує провідні національні та міжнародні юридичні компанії взяти участь у тендері. Перевага надається фірмам з досвідом успішного представництва в інвестиційних і міжнародних комерційних арбітражах. Пропонуємо всім зацікавленим юридичним компаніям ознайомитися з умовами тендеру та подати свої пропозиції", - йдеться у повідомленні.

Згідно оголошення у системі електронних торгів "Прозоро", очікувана вартість закупівлі становить 365,4 млн грн. 

Укргідроенерго очікує від переможця тендеру надання наступних послуг: експертна оцінка перспектив врегулювання судового спору на користь компанії; подання позову до суду; юридичний супровід компанії протягом всього періоду розгляду справи; тощо.

Читайте також: Укргідроенерго готує позов до міжнародного арбітражу щодо руйнування Каховської ГЕС

Кінцевий строк подання пропозицій - 16 вересня, аукціон запланований на 17 вересня.

Як повідомлялося, за оцінкою Укргідроенерго, після деокупації території, де знаходиться Каховська гідроелектростанція, відбудувати об'єкт можна за 6-7 років.

Уночі 6 червня 2023 року російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Внаслідок підриву були затоплені населені пункти на обох берегах Дніпра. За офіційними даними, загинуло 32 людини, однак невідомо, скільки людей загинуло на окупованому лівобережжі Херсонщини.

За даними Міндовкілля, загальні збитки від підриву Каховської ГЕС перевищують 146 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-