Державний трейдер ЕКУ отримав право на постачання електроенергії оборонним підприємствам

Державний трейдер ЕКУ отримав право на постачання електроенергії оборонним підприємствам

Укрінформ
Державний енерготрейдер АТ «Енергетична компанія України» (АТ «ЕКУ») отримав право на постачання електроенергії для підприємств, що входять до АТ «Українська оборонна промисловість».

Як повідомили Укрінформу у пресслужбі енерготрейдера, за результатами закупівель, проведених 9 серпня 2024 року на майданчику «Прозорро», оборонна компанія зможе заощадити близько 55,9 млн грн.

Як зазначається у повідомленні, ЕКУ стала переможцем за двома із трьох лотів у межах тендеру АТ «Українська оборонна промисловість». Очікувана вартість електроенергії за ними становила 1,639 млрд грн, але внаслідок конкуренції ціна знизилася до 1,583 млрд грн.

«Другий рік поспіль ми закуповуємо електроенергію для наших підприємств централізовано та суттєво заощаджуємо кошти. Це створює додатковий ресурс, який допомагає збільшувати обсяги виробництва озброєнь і військової техніки для Сил оборони України», – зазначив генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

Оскільки ЕКУ вже постачала електроенергію АТ «Українська оборонна промисловість» за підсумками минулорічного тендеру, сумарно економія оборонної компанії за рахунок підвищення конкуренції у межах договорів із державним трейдером сягає орієнтовно понад 100 млн грн, йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Енергетична компанія України» торік збільшила чистий прибуток у понад 4 рази

«Сьогодні ЕКУ є надійним постачальником енергоресурсів для десятків стратегічних підприємств, роблячи свій внесок в економічну стабільність і обороноздатність України. Одночасно з цим, кожен наш новий контракт конвертується в додаткові надходження до державного бюджету України у вигляді податків і дивідендів», – сказав Віталій Бутенко, генеральний директор ЕКУ.

Як повідомлялося, АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) – національна енерготрейдингова компанія, яка пропонує комплексні рішення з купівлі, продажу і управління енергоресурсами. ЕКУ входить до ТОП-5 трейдерів України за обсягами продажу електроенергії, лідерів з транскордонної торгівлі енергоресурсами, а також до ТОП-2 трейдерів зеленої електроенергії. ЕКУ заснувала першу державну балансуючу групу учасників ринку електроенергії, яка нині є другою за розміром в Україні. 100% компанії належить державі.

Фото: ecu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-