Запозичення до бюджету з початку року становили ₴873 мільярдів - Мінфін

Запозичення до бюджету з початку року становили ₴873 мільярдів - Мінфін

Укрінформ
Фактичні державні запозичення до загального фонду державного бюджету за січень - липень 2024 року становили 873,2 млрд грн, з них 32% надійшло від розміщення ОВДП.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Зазначається, що від розміщення ОВДП на фінансування державного бюджету спрямовано 279,2 млрд грн, що становить 32% від загального обсягу фінансування.

Із зовнішніх джерел залучено 594,0 млрд грн (68% від загального обсягу фінансування держбюджету).

Зокрема, 335,4 млрд грн (7,89 млрд євро) - це надходження коштів позики ЄС в межах механізму перехідного фінансування (Bridge Finance) та пільгової довгострокової позики ЄС Ukraine Facility; 124,1 млрд грн (2,3 млрд СПЗ) - кошти МВФ; 57,6 млрд грн (1,1 млрд СПЗ) - кошти від уряду Канади; 54,93 млрд грн (1,4 млрд дол. США) - кошти позики МБРР на підтримку політики розвитку та відновлення.

Крім того, надійшли кошти позики МБРР на фінансування кількох проєктів: соціальний захист (INSPIRE), відновлення сільського господарства (ARIZE), соціальна підтримка, зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя, поліпшення охорони здоров’я на службі у людей.

У Мінфіні нагадали, що всі внутрішні ресурси держбюджету, включно з податками, зборами та внутрішніми запозиченнями, спрямовуються на фінансування потреб сектору безпеки та оборони.

Читайте також: Україна залучила від партнерів понад $93 мільярди бюджетної підтримки з лютого 2022 року

Натомість, зовнішні залучення від міжнародних партнерів використовуються для покриття невійськових видатків, таких як соціальна підтримка населення, охорона здоров’я, освіта та інші критично важливі гуманітарні сфери.

Як повідомлялось, за даними Мінфіну, в 2024 році щомісячна потреба України у зовнішньому фінансуванні сягає близько 3 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-