Японія замовила українську техніку для розмінування та передасть її ДСНС

Японія замовила українську техніку для розмінування та передасть її ДСНС

Укрінформ
Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) замовило в українських виробників техніку для гуманітарного розмінування, яку планує передати Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України, передає Укрінформ.

Зазначається, що замовлення включає виготовлення 12 мікроавтобусів українським підприємством «Черкаський автобус». Очікується, що ця техніка надійде до ДСНС уже в листопаді поточного року.

Крім того, JICA зробила замовлення у компанії "Транс-Авто-Д" на виробництво 8 спеціалізованих причепів для перевезення машин для розмінування. Ці причепи інтегруються з вантажівками IVECO на українських підприємствах, після чого комплекти передаються підрозділам ДСНС, що займаються розмінуванням. Чотири такі укомплектовані вантажівки вже були доставлені ДСНС у липні, а ще чотири планується передати у вересні.

Замовлена техніка є частиною ширшого пакета підтримки JICA для ДСНС у межах довгострокового співробітництва. Придбання обладнання та техніки для розмінування в українських виробників здійснюється відповідно до ініціативи «Зроблено в Україні».

Читайте також: ЄС виділяє €2 мільйони на нову ініціативу з гуманітарного розмінування України

«Я вдячна нашим партнерам, що вони не просто підтримують наші зусилля з гуманітарного розмінування, але водночас підтримують нашу економіку, закуповуючи українське обладнання та техніку для розмінування», - зауважила перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, 13 серпня 2024 року в Україні стартував проєкт із навчання протимінної діяльності для постраждалих від вибухонебезпечних предметів.

Фото ілюстративне / mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-