Єврокомісар назвала шість напрямів підтримки України в енергетичному секторі

Єврокомісар назвала шість напрямів підтримки України в енергетичному секторі

Укрінформ
Світу потрібно активізувати безпрецедентні зусилля для допомоги Україні в енергетичному секторі, щоб уникнути гуманітарної катастрофи.

Про це у колонці для Financial Times написала єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон, передає Укрінформ.

«Щоб уникнути гуманітарної катастрофи в Україні, нам потрібно зараз активізувати безпрецедентні зусилля з матеріально-технічного забезпечення та допомоги. Я закликаю до дій у шести напрямках (пов’язаних з енергетикою – ред.)», - заявила вона.

За словами Сімсон, по-перше, потрібно відремонтувати та запустити, де це можливо, пошкоджені об’єкти виробництва електроенергії та тепла.

«По-друге, в Україну потрібно доставити якомога більшу кількість малих децентралізованих генераторів, які можуть швидко запрацювати», - зазначила єврокомісар.

Вона додає, що сонячні фотоелектричні системи на дахах необхідно розгорнути якомога швидше, щоб забезпечити енергією лікарні, школи, громадські та житлові будинки.

«По-четверте, максимальний обсяг електроенергії, який можна експортувати в Україну з інших країн Європи, слід поступово збільшувати», - зауважила Сімсон.

Читайте також: Асоціація ядерних регуляторів Європи обіцяє допомогу з обладнанням для українських АЕС

За її словами, також необхідно розширити пропускну спроможність з’єднання на кордонах.

«І, нарешті, необхідно посилити захист енергетичної інфраструктури та ППО навколо критично важливих об’єктів», - підсумувала вона.

Сімсон закликала всіх, хто має можливість допомогти Україні до настання холодів, зробити це.

«Європейська комісія допоможе передати вашу підтримку. Сьогодні потрібні безпрецедентні зусилля солідарності та щедрості. Україну не можна залишати на самоті, коли вона готується до найважчої зими», - заявила єврокомісар.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба провів брифінг для міжнародних партнерів щодо забезпечення потреб українського енергетичного сектору та підготовки до зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-