Ворог використовує територію ЗАЕС як майданчик для ударів по Нікополю - Зеленський

Ворог використовує територію ЗАЕС як майданчик для ударів по Нікополю - Зеленський

Укрінформ
Росія шантажує світ загрозою катастрофи на Запорізькій АЕС, зберігає на території атомної станції військову техніку та боєприпаси і використовує її як майданчик для завдання ударів по Нікополю та інших громадах.

На цьому наголосив у Телеграмі Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС, використовує територію станції як майданчик для ударів по Нікополю та інших громадах поруч, зберігає військову техніку та боєприпаси на території ЗАЕС. Тільки повернення станції під український контроль означатиме повне дотримання всіх норм безпеки і загалом повернення ситуації навколо ЗАЕС до нормальності», - заявив Зеленський.

Він нагадав, що вже понад два роки російські окупанти контролюють найбільшу у Європі атомну станцію – Запорізьку АЕС. Незмінно російська присутність означає фундаментальну загрозу радіаційній безпеці України, всієї Європи і світу.

Читайте також: Росіяни не допустили експертів МАГАТЕ всередину градирні ЗАЕС - Міненерго

«Протягом десятиліть Україна гарантувала найвищий рівень безпеки ядерних обʼєктів, і так буде й надалі, але для цього має припинитися злочинна російська присутність на ЗАЕС», - зауважив Президент.

Як повідомлялося, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) у звіті зазначило, що одна із доріг, яка огинає Запорізьку АЕС, була пошкоджена внаслідок удару дроном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-