В Україні з'явилося представництво Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі

В Україні з'явилося представництво Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі

Укрінформ
Міністерство економіки України завершило процес реєстрації представництва Офісу Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) в Україні.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки, передає Укрінформ.

«Відкриття представництва JETRO в Україні є стратегічним кроком, результатом продуктивних переговорів з урядом Японії, і знаменує собою початок нової ери співпраці між нашими двома країнами. Ми прагнемо створити привабливе бізнес-середовище, яке буде залучати японські інвестиції та сприятиме міцному партнерству між українськими та японськими компаніями», - зазначив заступник міністра економіки України – торговий представник України Тарас Качка.

Читайте також: Україна підписала безпекову угоду з Японією, яка передбачає $4,5 мільярда допомоги

За його словами, Японія планує надати 188 мільйонів доларів на підтримку проєктів економічного відновлення України. Пріоритетними напрямками є енергетика, ЖКГ, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу.

Зазначається, що створення офісу JETRO прискорить впровадження японських технологій в Україні та відкриє нові ринки для продукції японських брендів, яка вироблятиметься в нашій країні.

Читайте також: У виставці FOODEX-2024 у Токіо беруть участь 12 українських компаній - посол

Як повідомлялося, JETRO (Japan External Trade Organization) – незалежний адміністративний орган під егідою Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії, створений для сприяння розвитку торговельно-економічного співробітництва з іншими країнами світу.

У лютому 2024 року Україна з JETRO підписали Меморандум про взаєморозуміння для сприяння українським виробникам у виході на японський ринок. JETRO та ЄБРР також розвиватимуть співпрацю для налагодження взаємодії між українськими малими та середніми підприємствами та японськими компаніями.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-