Свириденко представила інструменти для підготовки до опалювального сезону

Свириденко представила інструменти для підготовки до опалювального сезону

Укрінформ
На засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко представила інструменти, за допомогою яких можна підготуватися до опалювального сезону.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Свириденко нагадала, що уряд розширив програму "Доступні кредити 5-7-9%", і тепер вона включає придбання електрогенераторів, систем безперебійного живлення, сонячних панелей та іншого обладнання для автономного енергопостачання.

"Чому я зосереджую увагу на добре відомій програмі? Тому що там зараз з’явився новий компонент. Це - можливість комунальним підприємствам звертатися за цією фінансовою допомогою. У нас є приклад: Укрексімбанк надав фінансування Луцькводоканалу на придбання сонячних панелей, сума (кредитної - ред.) угоди становила майже 18 млн грн, термін - 5 років", - зазначила віцепрем’єрка.

Доступ до фінансування за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" отримали ОСББ та ЖБК.

Свириденко навела приклад: Sense Bank підписав кредитну угоду з ОСББ у Вінниці на будівництво сонячної електростанції потужністю 30 кВт.

Ще один напрямок - безвідсоткові кредити для населення під 0% річних на строк до 10 років.

"Є можливість взяти (такі кредити - ред.) власникам приватних підприємств та домогосподарств. Сума кредиту для придбання і встановлення гібридної системи електропостачання – до 480 тис. грн", - зауважила Свириденко.

До того ж, комерційні банки мають власні пропозиції до опалювального сезону.

Читайте також: Шмигаль закликав місцеву владу подвоїти зусилля у підготовці до опалювального сезону

Так, Ощадбанк разом зі своїми партнерськими компаніями пропонують кредити під 00,1% річних терміном до 120 місяців.

У ПриватБанку працюють уже добре відомі теплі кредити. В першу чергу це цікаво ОСББ та ЖБК – строк до 5 років, сума - від 100 тис. грн до 5 млн грн.

Укргазбанк має свою окрему програму під назвою "Додай енергії своєму бізнесу". Це можливість отримати кредит терміном до 5 років на придбання обладнання, утеплення будівель, оновлення теплових мереж; сума - до 500 тис. євро.

У Sense Bank діє програма "Джерело енергії" для територіальних громад та бізнесу.

"У нас уже є гарні приклади: Дніпропетровська область скористалася цією можливістю і з Sense банком підписала кредитну угоду для фінансування енергогенеруючих потужностей", - розповіла міністерка.

Читайте також: Проходження опалювального сезону 2024-2025 є питанням нацбезпеки - Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, Дніпропетровська область отримала кредитних угод на 320 млн грн на альтернативні джерела енергії та утеплення будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-