БЕБ скерувало до суду справу щодо завищення цін на електроенергію у Чернівецькій області

БЕБ скерувало до суду справу щодо завищення цін на електроенергію у Чернівецькій області

Укрінформ
Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області скерувало до суду справу щодо завищення ціни на електроенергію представником енергопостачальної компанії та колишнім директором комунального підприємства. У такий спосіб було привласнено 3,3 млн грн з бюджету.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, передає Укрінформ. 

"Слідство встановило, що директор комунального підприємства за результатами проведеного тендеру, порушуючи вимоги законодавства про публічні закупівлі, уклав договір з енергопостачальником. Надалі посадовець підписав акти за використану електроенергію за завищеною ціною", - йдеться у повідомленні.

Таким чином підозрювані, зловживаючи службовим становищем, заволоділи 3,3 млн грн, які були виділені з місцевого бюджету на закупівлю електроенергії для освітлення міста.

Читайте також: БЕБ скерувало до суду справу про підробку митної декларації

Під час досудового розслідування енергопостачальна компанія відшкодувала суму завданих збитків.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України направлено до суду.

Як повідомлялось, БЕБ на Львівщині викрило осіб, які незаконно ввозили автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги. Такі дії спричинили ненадходження до бюджету понад 5,3 млн грн податків та митних платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-