Урожай зернових та олійних цьогоріч очікується меншим на 12% - Висоцький

Урожай зернових та олійних цьогоріч очікується меншим на 12% - Висоцький

Відео
Укрінформ
Виконуючий обов’язків міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький дав прогноз на 2024 рік врожай зернових та олійних культур, який буде меншим на 12% порівняно з минулим роком.

Про це він сказав під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Станом на сьогодні (20 серпня - ред.) ми можемо говорити про рівень виробництва зернових та олійних в межах цього року близько 75 млн т. Це на 12-15% менше, ніж минулого року”, - сказав Висоцький.

За його словами, причиною зниження стали складні погодні умови. Весною спостерігалась хвиля суттєвих заморозків, а влітку в багатьох регіонах була багатомісячна засуха.

Читайте також: Критичних перешкод для експорту української аграрної продукції немає - Висоцький

Висоцький проінформував, наразі завершено збір ранніх зернових культур. Пшениці зібрано близько 22 млн т, ячменю - понад 5 млн і приблизно 1,5 млн т інших зернових культур. Також аграрії завершили збір озимого ріпаку - близько 3,5 млн т. Щодо пізніх зернових культур Висоцький прогнозує виробництво кукурудзи у межах 25 млн т, а також сумарно 16-17 млн т соняшнику та сої.

Виконуючий обов’язків наголосив, що виробництво в середньому втричі більше, ніж внутрішнє споживання, тому дефіциту на внутрішньому ринку не буде, однак можливе певне коригування об'ємів експорту.

Як повідомлялось, українські аграрії станом на 16 серпня зібрали 28,5 млн тонн зернових та понад 3,4 млн тонн олійних культур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-