Ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються

Ціни на нафту еталонних марок помірно знижуються

Укрінформ
Ціни на нафту помірно опускаються у четвер, 22 серпня, після зниження до мінімумів із січня днем ​​раніше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $76,01 за барель, що на 4 центи (0,05%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. Напередодні ці контракти знизилися у ціні на $1,15 (1,5%), до $76,05 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися у ціні на $0,14 (0,19%), до $71,79 за барель. У середу контракт подешевшав на $1,24 (1,7%), до $71,93 за барель.

Напередодні Brent оновила мінімум з 2 січня, WTI – з 10 січня цього року, згідно з даними Dow Jones Market Data.

Негативним чинником для цін на нафту стали слабкі статдані зі Сполучених Штатів. Напередодні дані про зростання кількості робочих місць в економіці США в період з квітня 2023 року по березень 2024 року було переглянуто й знижено на 818 тис., рекордними темпами з 2009 року. За останніми даними, за вказаний період у США з'явилося близько 2,1 млн нових робочих місць, а не 2,9 млн, як повідомлялося раніше.

Перегляд даних «просто посилив зростаючі побоювання з приводу проблем світової економіки», зазначив глава відділу ринкових досліджень у Tradition Energy Гері Каннінгем в інтерв'ю MarketWatch.

«Ринок уже турбувався щодо китайської економіки, яка у разі уповільнення негативно вплине на світовий попит на нафту. Значна частина Європи також перебуває під питанням. Тож дані з США просто доповнили цей список», - додав він.

Читайте також: РПЦ влаштувала молебень біля нафтобази в Ростовській області, що палає четвертий день

Тим часом комерційні запаси нафти в США минулого тижня впали на 4,65 млн барелів, повідомило в середу Міністерство енергетики країни. Експерти очікували зниження на 2,2 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 1,61 млн барелів, дистилятів – на 3,31 млн барелів. Аналітики прогнозували скорочення першого показника на 1,8 млн барелів, другого – на 1 млн барелів.

Резерви на терміналі у Кушингу, де зберігають нафту, що торгується на NYMEX, знизилися на 560 тис. барелів після падіння на 1,665 млн барелів тижнем раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-