Рада вдосконалює законодавство у галузях виноградарства та виноробства

Рада вдосконалює законодавство у галузях виноградарства та виноробства

Укрінформ
Верховна Рада України 22 серпня 2024 року ухвалила у другому читанні та в цілому проєкт Закону «Про виноград та продукти виноградарства», розроблений Мінагрополітики.

Про це народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він додав, що законопроєкт підтримали 311 депутатів.

Документ передбачає врегулювання правових та організаційних відносин у сфері виноградарства, виробництва та реалізації винограду, вина і продуктів виноградарства, ароматизованих винних продуктів.

Крім того, закон визначає особливості підготовки до реєстрації, використання і захисту географічних зазначень для вин та ароматизованих винних продуктів.

Також передбачено гармонізувати з європейськими терміни, визначення, класифікацію сортів винограду і вимоги до виробництва продуктів виноградарства; імплементувати правила маркування та представлення виноробної продукції; визначити механізм захисту географічних зазначень на території України.

В Україні створять єдину державну інформаційну систему «Виноградарсько-виноробний реєстр». Тут будуть зберігатися відомості про виробників винограду та виноробної продукції, виноградні ділянки, обов’язкові декларації тощо.

Читайте також: За гектар виноградника - 330 тисяч гранту: Кабмін вніс зміни у програму єРобота

Як повідомлялось, 2 серпня 2024 року уряд вніс зміни до порядку надання грантів на садівництво та теплиці. Тепер отримати грант зможуть також виробники виноградних та плодово-ягідних вин (без додавання цукру) і медових напоїв. На думку Мінагрополітики, це дасть змогу виноробам інтегруватися у виноградну вертикаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-