В Україні створили державного оператора земель сільгосппризначення

В Україні створили державного оператора земель сільгосппризначення

Укрінформ
Завершився процес створення ТОВ «Державний земельний банк», що дає змогу запустити в Україні аукціони з оренди державних земель.

Про це повідомив у Телеграмі голова Фонду державного майна України Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Завершено процес корпоратизації ДП «Фонд аграрних інвестицій». На його базі створено ТОВ «Державний земельний банк» - перший в Україні державний оператор земель с/г призначення», - йдеться в повідомленні.

Це завершальний етап у реалізації проєкту «Земельний банк» перед стартом перших онлайн-аукціонів з оренди державних земель.

Коваль зауважив, що новостворене товариство на 100% належить державі.

З появою в Україні ТОВ «Державний земельний банк» впроваджується новий механізм користування земельними ділянками. Відтепер замість 1% від нормативно-грошової оцінки за постійне користування діятиме орендна ставка у 12%.

Читайте також: Земельний банк: уряд передав Фонду держмайна понад 100 тисяч гектарів для старту проєкту

«Саме переходом з ДП в ТОВ ми руйнуємо модель «постійного користування державними землями», яка окрім збитків та корупції нічого не принесла державі. Тепер орендна ставка складе 12% замість попереднього 1%, що забезпечить суттєве збільшення надходжень до державного бюджету», - зазначив керівник ТОВ «Державний земельний банк» Ярослав Ярославський.

Як повідомлялося, в управлінні ДП "Фонд аграрних інвестицій" перебувало 104 тис. га державної землі сільськогосподарського призначення 59 державних установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-