Держава компенсувала аграріям майже ₴91 мільйон за придбану сільгосптехніку

Держава компенсувала аграріям майже ₴91 мільйон за придбану сільгосптехніку

Укрінформ
Уповноважені банки у квітні - червні 2024 року виплатили ₴90,9 мільйона за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва; техніки ж придбано на ₴435,5 мільйона.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, передає Укрінформ.

«₴90,9 мільйона виплатили уповноважені банки аграріям за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва (25%). Відповідні накази Мінекономіки затвердило протягом трьох місяців дії програми державної підтримки», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, компенсацію отримали: за квітень - троє аграріїв (понад ₴220 тисяч), за травень - 93 аграрії (понад ₴18,6 мільйона), за червень - 204 сільгосптоваровиробники (майже ₴72,2 мільйона).

Зазначається, що за три місяці дії програми 300 сільгосппідприємств придбали 460 одиниць техніки та обладнання українського виробництва на ₴435,5 мільйона.

Читайте також: Допомога аграріям: Мінагрополітики попереджає про шахрайські схеми

Заступник міністра економіки Андрій Телюпа нагадав, що на 2024 рік в держбюджет на програму компенсацій за придбану вітчизняну техніку закладено ₴1 мільярд.

Він закликав сільгоспвиробників та виробників техніки долучатися до програми, яка є частиною політики «Зроблено в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, у березні уряд запустив програму 25%-ї компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-