Гранти на розвиток бізнесу за програмою єРобота отримали близько 900 ветеранів - Прем'єр

Гранти на розвиток бізнесу за програмою єРобота отримали близько 900 ветеранів - Прем'єр

Укрінформ
У межах грантової програми єРобота близько 900 ветеранів та їх рідних отримали понад 410 млн гривень на започаткування і розвиток власної справи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час VII Міжнародного ветеранського форуму Україна. Ветерани. Єдність».

"У межах грантової програми єРобота близько 900 ветеранів та їх рідних отримали понад 410 млн гривень на започаткування і розвиток власної справи. Також надається підтримка по лінії Українського ветеранського фонду. Маркування товарів брендом «Створено захисниками» є надійним знаком якості, що набирає популярності і робить ветеранський бізнес упізнаванішим", - сказав він.

Шмигаль підкреслив, що умови для економічної активності захисників, насамперед працевлаштування або заснування власного бізнесу, є важливим напрямком нової ветеранської політики. Він нагадав, що ветерани мають змогу отримати нову професію або вдосконалити свої знання і вміння через центри профтехосвіти, службу зайнятості, через ваучери на навчання або через Центри ветеранського розвитку. Глава уряду поінформував, що такі центри створені при 19 вишах у різних регіонах країни.

Читайте також: Мінветеранів: Під бренд «Створено захисниками» виділять полиці в супермаркетах і на заправках

«Ветеранський бізнес розглядаємо як одну з основ відновлення та зростання економіки. Ветерани сильні, сміливі, люди з лідерськими якостями. Вони успішно реалізують себе в підприємництві», - додав він.

Окрім цього, глава уряду наголосив на важливості програм із забезпечення житлом захисників і захисниць.

«Минулого року 2600 ветеранів та їхні родини отримали грошові компенсації від держави на придбання житла. Цьогоріч на це передбачили 5,7 млрд гривень. Для ветеранів доступна пільгово-іпотечна програма єОселя - позика під 7% на 20 років з мінімальним початковим внеском. Для нас важливо, щоб люди, які захищали країну, мали власну оселю, могли забезпечувати свої родини та реалізовувати себе там, де вважають за потрібне», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський доручив уряду затвердити Національну стратегію ветеранської політики та Стратегію формування системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-