«Національний кешбек»: 92% українців підтримують програму стимулювання купівлі вітчизняних товарів

«Національний кешбек»: 92% українців підтримують програму стимулювання купівлі вітчизняних товарів

Укрінформ
Переважна більшість українців схвалює впровадження програми стимулювання споживання вітчизняних товарів "Національний кешбек".

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки з посиланням на результати дослідження Gradus Research, передає Укрінформ.

«Дослідження доводять, що програма цікава споживачам та матиме значний попит серед населення. А головне – вона справді позитивно впливатиме на вибір покупців на користь українського. Це гарна новина для наших виробників та економіки в цілому», - зазначила заступниця міністра економіки Надія Бігун.

За результатами опитування, 92% опитаних підтримують та скоріше підтримують програми стимулювання споживання товарів з маркуванням «Зроблено в Україні».

Крім того, 86% респондентів позитивно ставляться до українських виробників, а 46% - надають перевагу виробленому в Україні.

За наявності кешбека за купівлю українських товарів, від 74% до 92% споживачів готові користуватися цією послугою та надавати перевагу українському.

Як свідчить дослідження, майже 50% опитаних готові витрачати кешбек на сплату комунальних послуг, 40% - на купівлю українських товарів, 30% - на медичні послуги, 25% - на благодійність, зазначають у пресслужбі Мінекономіки.

Читайте також: Під програму кешбеку потрапляють усі види українських товарів - Свириденко

Як повідомлялося, компанія Gradus Research провела дослідження на замовлення Мінекономіки шляхом онлайн-опитування через мобільний додаток. Вибірка в 1000 респондентів репрезентує населення віком 25 - 55 років у містах з понад 50 тис. жителів по всій Україні, крім окупованих територій та зон бойових дій. Опитування тривало протягом 8-9 квітня 2024 року.

Кабінет Міністрів затвердив порядок надання грошової допомоги українцям «Національний кешбек». Відповідно до нього, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів. Програма запрацює 2 вересня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-