Кабмін продовжив пільгову ціну на газ для виробників тепла й побутових споживачів

Кабмін продовжив пільгову ціну на газ для виробників тепла й побутових споживачів

Укрінформ
Кабінет міністрів продовжив дію спецобов'язків щодо постачання газу виробникам теплової енергії до 30 квітня 2025 року (включно).

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал

"Жодного дня зараз не минає без рішень, роботи та підготовки до опалювального сезону. Ця зима буде дуже непростою. Попри ремонти та відновлення 24/7, у нас все ще залишається дуже багато пошкоджених об’єктів енергетики. Сьогодні уряд продовжує спеціальну пільгову ціну на газ для виробників тепла й побутових споживачів", - зазначив він. 

Своєю чергою постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі зазчив, що Кабінет міністрів продовжив дію спецобов'язків щодо постачання газу виробникам теплової енергії до 30 квітня 2025 року.

"Внесено зміни до постанови КМУ від 19.07.2022 N 812 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обовʼязків на субʼєктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам» з метою створення умов щодо забезпечення гарантованого та безперебійного постачання природного газу виробникам теплової енергії для надання ними комунальних послуг споживачам в опалювальний період 2024/2025 років. Продовжено до 30.04.2025 (включно) дію постанови КМУ від 19.07.2022 N 812 та затвердженого нею положення", - написав Мельничук.

Читайте також: Рада дозволила Оператору ГТС запроваджувати особливий режим експлуатації магістральних газогонів

Як повідомлялося, станом на кінець липня у підземних сховищах газу було накопичено понад 10 млрд кубометрів "блакитного палива".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-