Нафта дорожчає на тлі загострення ситуації на Близькому Сході

Нафта дорожчає на тлі загострення ситуації на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у понеділок, 26 серпня, через побоювання, що значне перетікання бойових дій із конфлікту в Газі на Близький Схід може порушити регіональні постачання нафти, тоді як неминуче зниження процентних ставок у США покращило прогноз глобальної економіки й попиту на паливо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr з посиланням на Reuters.

Ф'ючерси на нафту Brent піднялися на 53 центи, або 0,7%, до $79,55 за барель, тоді як ф'ючерси на нафту в США були на рівні $75,34 за барель, що на 51 цент, або 0,7%, більше за попередній показник.

В одному з найбільших зіткнень за більш ніж 10 місяців прикордонної війни «Хезболла» випустила сотні ракет і безпілотників по Ізраїлю в неділю, оскільки ізраїльські військові заявили, що завдали удару по Лівану приблизно 100 реактивними літаками, щоб перешкодити більшій атаці.

Зіткнення викликає побоювання, що конфлікт у Газі ризикує перетворитися на регіональну пожежу, в яку втягнуть Іран і головного союзника Ізраїлю – Сполучені Штати.

«Фактори геополітичного ризику, ймовірно, суттєво вплинуть на ринок нафти, — сказав Кельвін Вонг, старший ринковий аналітик OANDA в Сингапурі. — Підвищені шанси на те, що «Хезболла» й Іран атакуватимуть око за око у відповідь на превентивний удар Ізраїлю по об’єктах «Хезболли» в Південному Лівані, можуть підтримувати нафту WTI».

У п’ятницю обидва індекси нафти зросли більш ніж на 2% після того, як голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Джером Пауелл схвалив неминучий початок зниження процентних ставок.

«Перспектива пом’якшення грошово-кредитної політики підвищила настрої в товарному комплексі», – йдеться в записці аналітиків ANZ, де додається, що очікується на запровадження ФРС поступового зниження ставок.

Проте минулого тижня ціни на нафту знизилися, оскільки погані прогнози для великих економік обтяжували попит на паливо, додав банк.

Читайте також: Зеленський: Якщо Індія зупинить імпорт нафти з РФ, Путін постане перед викликами

Кількість працюючих нафтових вишок у США минулого тижня залишилася без змін і становила 483, йдеться у щотижневому звіті Baker Hughes.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-