Шмигаль розповів заступнику держсекретаря США про наслідки російської масованої атаки

Шмигаль розповів заступнику держсекретаря США про наслідки російської масованої атаки

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував про наслідки російської повітряної атаки в.о. спецпредставника США з питань економічного відновлення України, заступника держсекретаря США Річарда Вермоя.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена у Телеграм-каналі прем’єра.

«Провели розмову з в.о. спецпредставника США з питань економічного відновлення України, заступником держсекретаря США Річардом Вермою. Поінформував його про пошкодження цивільної інфраструктури внаслідок наймасованішої повітряної атаки Росії. Ворог цілеспрямовано бив по енергетиці. Енергетики роблять усе, щоб відновити електропостачання в домівки українців», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що фінансова допомога від США надзвичайно важлива для України. Частина з неї йде на підтримку енергетики.

Зазначається, що уряд готується до важкого опалювального сезону і потребує від партнерів більше обладнання для побудови децентралізованої енергосистеми.

Також у ході розмови Шмигаль наголосив на важливості повної конфіскації заморожених активів РФ і спрямування ресурсів для підтримки України. Він закликав партнерів прискорити роботу в цьому напрямку.

Читайте також: Унаслідок ранкової російської атаки постраждали 15 областей - Шмигаль

Сторони також обговорили довгострокові проєкти та страхування воєнних ризиків.

26 серпня унаслідок російської ракетної атаки в Україні 7 людей загинули і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики. Загалом повітряна тривога тривала 7 годин і 46 хвилин.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-