Для підтримки військових Україні потрібно мінімум 10 мільйонів робочих місць - Шмигаль

Для підтримки військових Україні потрібно мінімум 10 мільйонів робочих місць - Шмигаль

Укрінформ
Задля підтримки Збройних сил в Україні має бути принаймні 10 мільйонів робочих місць, однак наразі офіційно представлені менш як 8 мільйонів робочих місць.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час панельної дискусії в межах форуму «Україна 2024. Незалежність», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З початком повномасштабного вторгнення Україна втратила 3,5 мільйона робочих місць. Ми фактично втратили у 2022 році 30% нашої економіки, нашого ВВП. Сьогодні для того, щоби підтримувати наших військових, ми маємо мати не менше 10 мільйонів робочих місць. Однак офіційно ми бачимо менш як 8 мільйонів робочих місць. Ми розуміємо, що в економіці є цілий ряд професій, робочих місць, які працюють в тіні і не сплачують офіційно податки, які сьогодні критично потрібні нашому бюджету, нашим збройним силам», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна розраховує отримати $300 мільярдів заморожених активів РФ - Шмигаль

За його словами, у державі, яка бореться за своє виживання, не може бути людей, які знаходяться осторонь. Тому уряд впроваджує принцип «воюй або працюй» для детінізації робочих місць.

Як повідомляв Укрінформ, принцип «воюй або працюй» є одним із чотирьох кроків уряду для збору додаткових коштів на оборону

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-