Після російської атаки енергосистема України зберегла цілісність - експерт

Після російської атаки енергосистема України зберегла цілісність - експерт

Укрінформ
Об'єднана енергетична система України зберегла цілісність, попри рекордну за кількістю ракет і дронів атаку росіян, вчинену 26 серпня. 

Про це в ефірі Українського радіо сказав директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко. 

"Я думаю, що вони в основному своїх цілей не змогли досягнути і об'єднана енергетична система зберегла свою цілісність", - зазначив він. 

Експерт підтвердив, що окрім генерації, основною ціллю цього комбінованого ворожого обстрілу була система передачі електроенергії в Україні. Однак вітчизняні енергетики спрацювали на випередження, вимкнувши живлення заздалегідь. 

Говорячи про зміни в енергосистемі України від 2022 року, Омельченко зауважив, що вони суттєві. За його словами, енергетики не лише знають, як реагувати на випередження, зараз в Україні інвестували певні кошти в інженерний захист ключових інфраструктурних об'єктів. А третій тренд протидії повітряним ударам з боку Росії – розбудова децентралізованої генерації.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський повідомив, що під час атаки 26 серпня Росія завдала по українській енергосистемі 230 ударів; захист спрацював, але є серйозні пошкодження.

Читайте також: Шеппс назвав російські атаки по енергетиці України «незаконною зброєю війни»

Під час наймасованішої російської атаки 26 серпня Повітряні сили збили 102 російські ракети і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Унаслідок атаки 7 людей загинули і 47 постраждали. У кількох областях зафіксовані пошкодження об'єктів енергетики. Загалом повітряна тривога тривала 7 годин і 46 хвилин.

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко заявляв, що Київська гідроелектростанція не зазнала критичних пошкоджень унаслідок атаки Росії.

Фото: Укренерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-