Українську кукурудзу відправили до Мозамбіку та Малаві

Українську кукурудзу відправили до Мозамбіку та Малаві

Укрінформ
У межах програми “Grain from Ukraine” до Мозамбіку та Малаві відправлено 23 тис. тонн української кукурудзи.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства, передає Укрінформ. 

"З України відправлене судно, яке доставить 3 847,9 тонн кукурудзи до Мозамбіку, та 19 179,6 тонн до Малаві. Спершу вантаж вирушає до Мозамбіку морем, а вже потім буде транспортований до Малаві сушею", - йдеться у повідомленні. 

Фото: Мінагро
Фото: Мінагро

Зазначається, що після прибуття кукурудза разом з іншими продуктами буде використана Всесвітньою продовольчою програмою для роздачі соціально вразливим категоріям місцевого населення. Українська кукурудза дозволить підтримати їжею близько 200 тис. людей у Мозамбіку та 900 тис. у Малаві впродовж 3 місяців. 

"Ця відправка стала можливою завдяки щедрим донорським внескам Швеції, Нідерландів, Франції, Південної Кореї та Португалії", - зазначили в галузевому відомстві.

Читайте також: До Гази доставили тисячу тонн українського зерна

Як повідомлялося, в межах ініціативи «Grain from Ukraine» було відправлено 11 суден із понад 200 тис. тонн аграрної продукції до Сомалі, Ефіопії, Кенії, Ємену, Нігерії, Судану, Палестини, Малаві, Мозамбіку та інших.

На початку червня 2024 року Україна в межах гуманітарної продовольчої ініціативи доправила 2453,26 т олії для 5-х держав Африки - Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Джибуті, Мавританія, Палестина. Крім того, у липні для Палестини за підтримки ВПП поставлено 1000 тонн борошна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-