Суд призначив голові АМКУ Кириленку заставу в ₴30 мільйонів

Суд призначив голові АМКУ Кириленку заставу в ₴30 мільйонів

Фото
Укрінформ
Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до керівника державного органу зі спеціальним статусом ­- понад ₴30 мільйонів. Прокурор оскаржить це рішення.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

28 серпня слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до чинного очільника державного органу зі спеціальним статусом, підозрюваного у незаконному збагаченні на ₴56,2 мільйона та декларуванні недостовірної інформації (ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України).

Суд відмовив у задоволенні клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, про тримання під вартою та застосував до високопосадовця запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 30,280 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

"Прокурор не погоджується із вказаним рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку до Апеляційної палати ВАКС", - зазначили у САП.

Як повідомлялося, 14 серпня 2024 року за погодженням прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку в незаконному збагаченні на ₴56,2 мільйона та декларуванні недостовірної інформації. Йому інкримінують порушення ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 ККУ.

Досудове розслідування встановило, що у 2020–2023 роках посадовець, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об’єкт нерухомого майна та люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

Читайте також: Справа Князєва: у ВАКС зачитали обвинувальний акт, суд почав вивчати докази

За інформацією слідства, загальна вартість активів становила ₴61,7 мільйона, і при цьому законні доходи чиновника та членів його родини не дозволяли здійснити таких покупок.

Правоохоронці встановили, що у подальшому з метою приховання факту незаконного збагачення фігурант не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Приводом для розслідування САП та НАБУ стало оприлюднення журналістського розслідування «Радіо Свобода».

Фото: САП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-