Перезавантаження митниці: після внесення правок Комітет ВР рекомендував ухвалити законопроект

Перезавантаження митниці: після внесення правок Комітет ВР рекомендував ухвалити законопроект

Укрінформ
Комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити в цілому законопроєкт №6490 про перезавантаження митниці.

Про це повідомив у Телеграмі голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«До другого читання внесені пропозиції та поправки, спрямовані на вдосконалення правових засад проходження служби в митних органах», - йдеться в повідомленні.

Законопроєкт передбачає врегулювання істотних умов контракту про проходження служби в митних органах, визначення вимог до професійної компетентності посадових осіб митних органів, запровадження процедури ротацій посадових осіб митних органів, перевірок на доброчесність та моніторингу способу життя.

Пропонується можливість проведення психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа для посадових осіб митних органів.

Крім того, комітет урегулював умови оплати праці посадових осіб митних органів та удосконалює підходи до формування конкурсних комісій з проведення конкурсу на посаду керівника центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику.

Читайте також: Фінансування Податкової та Митниці: що змінилося за останні роки?

Також законопроєкт передбачає удосконалення підходів до формування атестаційних комісій та комісії з проведення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику.

Як повідомлялось, законопроєкт є частиною комплексної реформи митної служби України, спрямованої на підвищення ефективності її роботи та боротьбу з корупцією.

Верховна Рада 22 серпня ухвалила в цілому проєкт Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо імплементації деяких положень Митного кодексу Європейського Союзу» (реєстр. № 10411), чим фактично завершила впровадження основної частини митного права ЄС (EU acquis) у законодавство України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-