Комітет Ради підтримав звільнення «національного кеш беку» від податку на доходи фізосіб

Комітет Ради підтримав звільнення «національного кеш беку» від податку на доходи фізосіб

Укрінформ
Фінансовий Комітет Верховної Ради рекомендував ухвалити за основу урядовий законопроєкт №11400 щодо оподаткування державної грошової допомоги (кешбеку) в межах Всеукраїнської економічної платформи "Зроблено в Україні".

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроєкт пропонує внести зміни до Податкового кодексу України, згідно з якими кошти, отримані як кешбек за купівлю товарів українського виробництва, не будуть включатися до оподатковуваного доходу фізичних осіб.

Зокрема, йдеться про доходи у вигляді коштів, отриманих за експериментальним проєктом "Національний кешбек", який передбачає надання державної грошової допомоги покупцям українських товарів через платформу "Зроблено в Україні".

Читайте також: Стартувала реєстрація виробників у програмі «Національний кешбек»: як це зробити

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 20 серпня 2024 року затвердив постанову про впровадження програми «Національний кешбек», яка передбачає повернення громадянам 10% від вартості придбаних українських товарів.

У Мінекономіки прогнозують зростання ВВП до кінця 2024 року на 0,25 відсоткового пункту завдяки програмі «Національний кешбек».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-