Італія надала Україні понад €300 мільйонів прямої бюджетної підтримки

Італія надала Україні понад €300 мільйонів прямої бюджетної підтримки

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення Італія надала Україні понад 320 млн євро прямої бюджетної підтримки.

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко під час зустрічі з новопризначеним послом Італії в Україні Карло Формозою, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів України.

«Італія була однією з перших країн, яка надала бюджетну підтримку після початку повномасштабного вторгнення. І весь цей час Італія продовжує бути надійним партнером України, демонструючи всеосяжну допомогу, у тому числі в межах цьогорічного головування у G7», - зазначив Марченко.

Міністр підкреслив важливу роль Італії як голови G7 у 2024 році у досягненні згоди між країнами-учасницями щодо надання Україні фінансової допомоги в розмірі приблизно 50 млрд дол. США.

За його словами, джерелом цих коштів стануть доходи, отримані в майбутньому від заморожених російських активів.

Читайте також: Італія готує шостий пакет військової допомоги для України

«У наступному році потреба у зовнішньому фінансуванні держбюджету збережеться. Використання прибутків від знерухомлених активів рф дозволять забезпечити найнагальніші потреби України і посилити стійкість в умовах широкомасштабної війни», - підкреслив Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, станом на серпень 2024 року Міністерство фінансів України залучило від міжнародних партнерів понад 93 млрд дол. бюджетної підтримки з лютого 2022 року.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-