В Україні оголошені перші орендні аукціони за проєктом «Земельний банк»

В Україні оголошені перші орендні аукціони за проєктом «Земельний банк»

Укрінформ
Фонд державного майна України запустив проєкт «Земельний банк»; перші аукціони з оренди сільськогосподарської землі вже оголошено у системі Prozorro.Продажі.

Про це в Телеграмі повідомив голова ФМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Земельний банк - стартував. Перші 16 аукціонів з оренди державних сільськогосподарських земель – вже на Prozorro.Продажі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що запропоновані для оренди земельні ділянки розташовані у Вінницькій області; їхня загальна площа - 1075 га.

Детальніше можна ознайомитися за посиланням.

До кінця року ФДМУ планує виставити на електронні торги майже 100 тис. га державних сільськогосподарських земель у 20 областях України.

За словами Коваля, наступними областями, де державні сільгоспземлі можна буде орендувати через аукціон, стануть Хмельницька, Кіровоградська, Київська та Запорізька.

Читайте також: Уряд передав в управління ФДМУ низку державних підприємств

Як повідомлялось, завершився процес створення ТОВ «Державний земельний банк», що дає змогу запустити в Україні аукціони з оренди державних земель.

Проєкт «Земельний банк» надає аграріям доступ до державних земель на прозорих та конкурентних засадах через онлайн-аукціони.

Переможці аукціонів мають можливість укласти договори оренди державних земель строком до 14 років для однорічних насаджень або до 25 років - для багаторічних. Стартова ціна лотів становитиме 12% нормативної грошової оцінки землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-