В Україні виробники зможуть реєструвати продукти з географічним зазначенням

В Україні виробники зможуть реєструвати продукти з географічним зазначенням

Укрінформ
В Україні набули чинності нові правила реєстрації географічних зазначень, які дозволять місцевим виробникам захистити унікальність своєї продукції.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки, передає Укрінформ.

"Новий наказ Міністерства економіки, зареєстрований (у Міністерстві юстиції - ред. )24 липня 2024 року, встановлює чіткі вимоги до реєстрації географічних зазначень для сільськогосподарських товарів, харчових продуктів та спиртних напоїв. У нових правилах детально описано, хто має право на реєстрацію, які документи необхідно подати, і як оформити специфікацію товару",- йдеться у повідомленні.

До того ж, нові правила адаптовані до регламентів Європейського Союзу, що дозволить українським географічним зазначенням бути офіційно визнаними і захищеними на території ЄС.

"Використання географічних зазначень не лише підкреслює унікальність українських продуктів, але й сприяє розвитку наших аграрних регіонів. Це допомагає зберегти традиції та знання, що передавалися місцевими виробниками з покоління в покоління", - прокоментував заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Детальніше ознайомитися з новими правилами можна за посиланням.

Читайте також: Маркуванням «Зроблено в Україні» позначені 26 мільйонів товарних позицій - RAU

Географічне зазначення - це назва місця, яка вказує на походження товару з певного регіону і підтверджує його особливі властивості, репутацію або характеристики, що залежать від цього місця.

Як повідомлялося, Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій 31 липня 2024 року зареєстрував нове географічне зазначення - Херсонський кавун. Ним позначатимуть баштанні, вирощені на піщаних ґрунтах Таврійського регіону на території Скадовського, Херсонського, Каховського районів Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-