Держбюджет у серпні отримав понад ₴51 мільярд митних платежів

Держбюджет у серпні отримав понад ₴51 мільярд митних платежів

Укрінформ
До державного бюджету у серпні забезпечено надходження 51,1 млрд грн митних платежів, що на 3,2 млрд грн більше, ніж у попередньому місяці.

Про це повідомила пресслужба Державної митної служби України, передає Укрінформ.

"У серпні 2024 року Держмитслужба досягла очікуваного результату надходжень до бюджету на 92,2%. Відтак, 51,1 млрд грн митних платежів було скеровано в дохід держави. У порівнянні з попереднім місяцем, надходження збільшилися на 3,2 млрд грн", - ідеться у повідомленні.

За даними Держмитслужби, одним із ключових чинників, що вплинули на результат, стало збільшення обсягів пільг зі сплати митних платежів до 17,8 млрд грн, зокрема й через нововведену «енергозберігаючу» пільгу, яка становить 1,35 млрд грн. Для порівняння, за аналогічний період 2023 року обсяг пільг становив 15,7 млрд грн.

Водночас у Держмитслужбі зазначають, що помітно зменшились обсяги оподаткованого імпорту у порівнянні з січнем – серпнем минулого року.

Читайте також: Україна увійшла до списку країн, що використовують найновішу версію «митного безвізу»

Зокрема, окремих видів добрив було ввезено менше на 20%, легкових автомобілів – на 24% та прокату – на 29%.

Загалом від початку року Держмитслужба забезпечила перевиконання очікуваних надходжень на 103,3%, що дозволило перерахувати до бюджету додаткові 12 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками 8 місяців 2023 року митні органи перерахували до державного бюджету 42,56 млрд грн платежів, сплачених бізнесом та громадянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-