У Мінагрополітики погодили граничні обсяги експорту зернових

У Мінагрополітики погодили граничні обсяги експорту зернових

Укрінформ
Україна у 2024/2025 маркетинговому році (МР) експортує 16,2 млн тонн пшениці і суміші пшениці та жита.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Мінагрополітики за результатами підписання міністерством та учасниками ринку зерна додатка до Меморандуму про взаєморозуміння на 2024/2025 МР.

"Додатком погоджено граничний обсяг експорту пшениці і суміші пшениці та жита (меслин) згідно з кодом УКТ ЗЕД 1001 у 2024/2025 маркетинговому році на рівні 16,2 млн тонн", - йдеться у повідомленні.

Виконуючий обов'язки міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький зазначив, що метою підписання Меморандуму і додатку до нього є забезпечення продовольчої безпеки, прогнозованого, передбачуваного, гнучкого та стабільного режиму експорту зерна та сталого функціонування ринку зерна в Україні.

Читайте також: В Україні намолотили майже 33 мільйони тонн зернових та олійних

Крім того, сторони домовились про подальший щомісячний моніторинг обсягів експорту зерна та за потреби коригування граничного обсягу експорту в січні 2025 року.

Як повідомлялось, Українська зернова асоціація (УЗА) оновила оцінку потенційного врожаю зернових та олійних у 2024 році, знизивши її на 2,8 млн тонн - до 71,8 млн тонн.

Фото: Depositphotos 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-