Гендиректор МАГАТЕ провів зустрічі у Києві перед поїздкою на ЗАЕС

Гендиректор МАГАТЕ провів зустрічі у Києві перед поїздкою на ЗАЕС

Фото
Укрінформ
Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі обговорив у Києві підтримку українських АЕС з керівниками Міненергетики, Держатомрегулювання та Енергоатому перед поїздкою на окуповану ЗАЕС.

Як передає Укрінформу, про це повідомляється на сторінці Гроссі у соцмережі Х.

"Розпочав свій 10-й візит до України із зустрічей з міністром енергетики України Германом Галущенком, головою Держатомрегулювання олова Олегом Коріковим та президентом Енергоатому Петром Котіним, у ході яких було здійснено обмін думками щодо нашої підтримки українських АЕС напередодні мого візиту на ЗАЕС", - йдеться у повідомленні.

Гроссі наголосив, що МАГАТЕ "повністю віддана безпеці та захищеності українських ядерних об'єктів, з присутністю на кожному з них".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що їде з візитом на тимчасово окуповану Запорізьку АЕС.

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запоріжжя заявив, що на сьогодні для повернення під контроль України захопленої росіянами Запорізької АЕС робляться лише політичні кроки, але їх недостатньо.

Читайте також: Через візит Гроссі на Курську АЕС Росія намагалася показати Україну як загрозу - ISW

Запорізька атомна станція є однією з найбільших в Європі. У березні 2022 року станцію захопили російські військові. Наразі на території станції перебуває велика кількість російських військових, там також багато зброї. З території станції ведеться обстріл протилежного берега колишнього Каховського водосховища - Нікополя.

Фото: Рафаель Гроссі / X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-