Швейцарія допоможе аграріям із прифронтових територій: Висоцький зустрівся з представниками посольства

Швейцарія допоможе аграріям із прифронтових територій: Висоцький зустрівся з представниками посольства

Укрінформ
Україна і Швейцарія продовжать виконувати діючі спільні проєкти в агросекторі та розглянуть майбутні для відновлення сільського господарства в прифронтових зонах.

Про це йшлося під час зустрічі очільника агровідомства України та делегації посольства Швейцарії в Україні, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінагрополітики.

За словами виконуючого обов’язків міністра аграрної політики та продовольства Тараса Висоцького, особливої підтримки потребують малі та середні фермери, що працюють у прифронтових зонах, особливо в 25-50 кілометрах від активних бойових дій.

«Цього року через кліматичні зміни аграрії південних та східних областей серйозно постраждали через посуху, тож питання зрошення актуальне. Крім того, частина сільськогосподарських земель використовується для спорудження фортифікаційних укріплень. Тому допомога сільгоспвиробникам з прифронтових територій – крок до стабілізації внутрішньої продовольчої безпеки цих регіонів і України в цілому», – наголосив Висоцький.

Він зауважив, що цього року уряд у співпраці з міжнародними партнерами запровадив низку програм з підтримки українських аграріїв, в тому числі, з прифронтових територій. Але для подальшої праці та розвитку, необхідно розширити напрямки допомоги.

Зокрема, пропонується підтримати організації водокористувачів та фермерів у відновленні та будівництві меліоративних систем. Також потребує розробки механізм компенсації аграріям за використання земель для фортифікацій.

Висоцький висловив думку щодо необхідності впровадження страхування врожаю від сезонних впливів погодних умов.

Читайте також: За спорудження фортифікацій на сільгоспземлях аграріям планують виплачувати компенсацію

Зазначається, що представники посольства Швейцарії запевнили у своїй підтримці України та наголосили на відкритості до співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральна рада Швейцарії продовжила підтримку України у сферах цифровізації та електронного урядування, затвердивши на ці цілі 58,7 мільйона ​​швейцарських франків (майже $66 мільйонів) протягом наступних чотирьох років.

Фото: minagro.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-