Україна приєднується до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

Україна приєднується до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала рішення щодо приєднання України до Угоди про заснування Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку (IFAD).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства.

За ухвалення проєкту закону №0282 в цілому проголосував 281 народний депутат.

У міністерстві зазначили, що приєднання України до Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку сприятиме доступу агровиробників до недорогих фінансових ресурсів.

Як пояснив виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький, йдеться, зокрема, про позики під низький відсоток або гранти, що спрямовуються Фондом на дослідження та впровадження інноваційних технологій для підтримки сільськогосподарського розвитку.

Крім того, аграрії матимуть доступ до бази даних Фонду та його міжнародних розробок, а також зможуть брати участь у тендерах Фонду на закупівлю товарів і послуг для реалізації програм.

Читайте також: Аграріям повністю компенсують вартість розмінування землі

Як повідомлялось, Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку (International Fund for Agricultural Development, IFAD) є спеціалізованою установою ООН, метою діяльності якої є мобілізація додаткових ресурсів, що надаються на пільгових умовах для розвитку сільського господарства в країнах-членах. До участі у Фонді долучилися 178 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-