Нафта дорожчає напередодні публікації даних про зайнятість в США

Нафта дорожчає напередодні публікації даних про зайнятість в США

Укрінформ
Ціни на нафту зросли у п’ятницю, 6 вересня, напередодні публікації ключових даних про зайнятість у США, інвестори оцінюють велике вилучення із запасів нафти в США та затримку збільшення видобутку виробниками ОПЕК+.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 13 центів до 72,82 долара, а ціни на американську нафту West Texas Intermediate піднялися на 12 центів, або 0,17%, до 69,27 долара.

Цього тижня надходили неоднозначні сигнали щодо економіки США перед опублікуванням у п’ятницю даних про зарплату в несільськогосподарському секторі, які, як очікується, стануть ключовими для розміру зниження процентної ставки в США на засіданні Федерального резерву 17-18 вересня.

Активність у секторі послуг США була стабільною в серпні, але зростання кількості робочих місць у приватному секторі сповільнилося.

На початку серпня ціни на нафту впали більш ніж на один долар, а Brent встановилася на семимісячному мінімумі після того, як побоювання щодо рецесії в США спровокували розпродаж на світовому ринку, хоча згодом ціни відновилися через побоювання щодо ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Читайте також: Два підсанкційні російські олігархи стали співвласниками найбільшої нафтової компанії Британії

У четвер Brent знову встановився на найнижчому рівні за більш ніж один рік, оскільки занепокоєння щодо попиту в США та Китаї компенсували підтримку великого вилучення запасів нафти в США та рішення ОПЕК+ відкласти заплановане збільшення видобутку нафти.

Запаси сирої нафти в США скоротилися на 6,9 мільйона барелів, до 418,3 млн барелів, порівняно з очікуваннями аналітиків щодо 993 тис. барелів через зниження імпорту.

ОПЕК+ погодилася відкласти заплановане збільшення видобутку нафти на жовтень і листопад, повідомила група виробників у четвер, додавши, що вона може призупинити або скасувати підвищення, якщо це необхідно.

 Фото: image.inforesist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-