Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США відновлення енергетики

Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США відновлення енергетики

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із заступником держсекретаря США, в.о спеціального представника США з питань економічного відновлення України Річардом Вермою захист енергетичної інфраструктури.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Обговорили ключові напрями співпраці, приділивши особливу увагу захисту та відновленню енергетичної інфраструктури. Розповів про наші проєкти та плани з розвитку децентралізованої генерації", - зазначив Шмигаль.

Очільник уряду також наголосив на важливості оперативної передачі Україні 50 мільярдів доларів від доходів заморожених російських активів. За його словами, уряд спільно з партнерами активно працює над відповідним механізмом.

На зустрічі також були присутні представники провідних американських приватних компаній, які підтвердили свою готовність до довгострокових інвестицій в Україну. "Обговорили страхування воєнних ризиків, що сприятиме залученню бізнесу до проєктів відбудови. Україна вже активно реалізує програми швидкого відновлення і запрошує американський бізнес стати частиною цих процесів", - зауважив глава уряду.

Читайте також: Готовність захисту об'єктів Укренерго становить понад 85% - Шмигаль

Прем'єр-міністр подякував Президентуві США, Конгресу та американському народу за значну підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, в.о. спецпредставника США з питань економічного відновлення України, заступник держсекретаря США Річард Верма прибув із візитом до Києва.

Фото: Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-