У бізнес-інкубаторі МАН України вперше обрали найкращі юнацькі стартапи для світового конкурсу

У бізнес-інкубаторі МАН України вперше обрали найкращі юнацькі стартапи для світового конкурсу

Укрінформ
У п'ятницю, 6 вересня, вперше в Україні за підсумками Національного конкурсу інноваційних бізнес-проєктів було обрано переможця та двох фіналістів найкращих юнацьких стартапів для участі у світовому конкурсі World Youth Entrepreneurship Challenge у Нью-Йорку.

Оголошення результатів відбулося у стінах бізнес-інкубатора Ukrainian Future Малої академії наук України, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні було 19 проєктів. Переможців тільки три, на жаль. Але ви всі сьогодні дуже великі переможці, тому що дуже мало ваших однолітків мають якісь проєкти. Третє місце - проєкт Bear Band (технологічний комплекс, що неінвазивно визначає стан здоров'я людини), друге місце - проєкт PhAlnix (система протоколів зміни зв'язку дрона на льоту) і головний переможець сьогодні - проєкт OUTEX (застосунок для спорту та реабілітації, в якому ШІ самостійно корегує виконання вправ)", - сказав голова журі тренер-консультант Ukrainian Future Василь Матей.

Учасники конкурсу працювали над бізнес-проєктами влітку впродовж трьох тижнів у таборі з підприємництва BizCamp, організованому та проведеному бізнес-інкубатором Ukrainian Future в партнерстві з міжнародною некомерційною організацією NFTE.

Також двоє фіналістів та проєкт переможців OUTEX продовжать участь у гранд-фіналі, який триватиме з 18 по 21 листопада.

Читайте також: Українські технологічні стартапи залучили €2 мільйони інвестицій від Seeds of Bravery

"Я хочу привітати наших юних інноваційників, які взяли участь (у конкурсі - ред.). Дуже приємно, що сьогодні такий широкий вибір. В нас є понад 20 проєктів, які присвячені широкому спектру проблем, які турбують нашу державу та суспільство. Тут проєкти, які пов'язані і з допомогою нашим Збройним силам і також екологічні проєкти", - додав президент Малої академії Наук Станіслав Довгий.

Наостанок керівниця бізнес-інкубатора Ukrainian Future Ірина Бистрова вручила мотивуючі призи шістьом проєктам, серед яких опинився проєкт фіналістів PhAlnix, який отримав сертифікат на бізнес-інкубацію.

Як повідомляв Укрінформ, українські школярі вибороли срібло на Європейській олімпіаді експериментальної науки EOES-2024 — учнів запрошують до участі в наступному році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-