В ОП обговорили з місією МВФ реформи в Україні, необхідні для перегляду програми фінансування

В ОП обговорили з місією МВФ реформи в Україні, необхідні для перегляду програми фінансування

Укрінформ
Заступниця керівника Офісу Президента Ірина Мудра обговорила з представниками місії Міжнародного валютного фонду ключові реформи, необхідні для п’ятого перегляду програми фінансування EFF.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

"Під час зустрічі основну увагу приділили створенню Вищого спеціалізованого суду для розгляду публічно-правових спорів проти національних державних органів, а також продовженню мандата Громадської ради міжнародних експертів для успішного завершення конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду", - йдеться у повідомленні.

Мудра запевнила представників місії, що Україна готова створити Вищий спеціалізований суд. Кандидати на посади суддів пройдуть перевірку професійної компетентності та доброчесності за участю незалежних експертів з міжнародним досвідом.

На зустрічі також обговорювалося посилення незалежності та ефективності Рахункової палати України для контролю за використанням коштів державного бюджету.

Сторони домовилися продовжувати активний діалог для реалізації реформ.

Заступниця очільника ОП також зазначила, що Україна налаштована на співпрацю та продовжує виконувати всі зобовʼязання, передбачені Меморандумом із МВФ.

Читайте також: Україна почала обговорення з МВФ фіскальних реформ - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, керівництво Міністерства фінансів та Національний банк України разом із місією Міжнародного валютного фонду розпочали обговорення заходів економічної та фінансової політики у межах п'ятого перегляду програми EFF.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-