Нацбанк у серпні спрямував зі спецрахунку понад ₴64 мільйони на потреби оборони

Нацбанк у серпні спрямував зі спецрахунку понад ₴64 мільйони на потреби оборони

Укрінформ
Із початку повномасштабної війни зі спецрахунку, відкритого Національним банком України на потреби оборони, перераховано понад 35,9 млрд грн, із них у серпні 2024 року – понад 64,3 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

"Загалом з початку війни зі спецрахунку на потреби оборони Національний банк перерахував понад 35,9 млрд грн, у серпні 2024 року – понад 64,3 млн грн", - ідеться в повідомленні.

За серпень на спецрахунок надійшло майже 156 млн грн. Загалом із початку повномасштабного вторгнення на спецрахунок надійшло понад 37 млрд грн в еквіваленті.

Зазначається, що кошти переказували як громадяни та підприємства України, так і міжнародна спільнота (зокрема із США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії та ще багатьох країн світу).

З-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, єни, швейцарські франки, злоті, австралійські долари) надійшло майже 16,2 млрд грн в еквіваленті.

Читайте також: Нацбанк встановив ліміт на перекази «з карти на карту» - скільки можна за місяць

Станом на 1 вересня 2024 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки сил оборони 24 лютого 2022 року, становить понад 1,4 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, у січні-липні 2024 року з держбюджету на сектор безпеки та оборони було спрямовано 1 трлн грн, зокрема у липні – 161,6 млрд грн.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-