Нафта дорожчає на тлі напруженості на Близькому Сході

Нафта дорожчає на тлі напруженості на Близькому Сході

Укрінформ
Ціни на нафту еталонних марок зростають у понеділок, 9 вересня, на нових сигналах напруженості на Близькому Сході.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $71,93 за барель, що на $0,87 (1,22%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здешевшали на $1,63 (2,2%), до $71,06 за барель, оновивши мінімум із 3 грудня 2021 року.

Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшились у ціні на $0,9 (1,33%), до $68,57 за барель. За підсумками попередніх торгів, котирування цих ф'ючерсів опустилися на $1,48 (2,1%), до $67,67 за барель, що є мінімумом із 12 червня минулого року.

За минулий тиждень міжнародний бенчмарк втратив 7,6%, північноамериканський – 8%.

Ізраїль завдав ударів у неділю ввечері по п'ятьох військових об'єктах у центральній Сирії, повідомляють сирійські ЗМІ.

Напад вчинили три групи, які мали на меті військові об'єкти в Масьяфі у центрі країни.

Як повідомляє сирійське агентство SANA з посиланням на директора лікарні у Масьяфі, внаслідок передбачуваних ізраїльських ударів у центральній Сирії загинуло щонайменше четверо людей, 15 отримали поранення.

Крім того, минулого тижня вісім країн ОПЕК+, які добровільно скорочують нафтовидобуток на 2,2 млн барелів на добу (б/д) і планували поступово згортати обмеження з жовтня, відклали це рішення на два місяці.

Читайте також: Угорщина більше не може купувати російську нафту за нижчими від ринкових цінами - Politico

Згідно з новим графіком, раніше заплановані обсяги виробництва просто зміщуються на два місяці вперед. Таким чином, зростання видобутку розпочнеться у грудні 2025 року. При цьому ОПЕК+ знову підтверджує, що залежно від ситуації на ринку план нарощування може бути припинений або «розвернутий назад».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-