Відрядження на ₴1 мільйон: екскерівника ДП «Антонов» судитимуть за службову недбалість

Відрядження на ₴1 мільйон: екскерівника ДП «Антонов» судитимуть за службову недбалість

Укрінформ
До суду передана справа колишнього директора державного підприємства «Антонов», службова недбалість якого призвела до збитків державі у понад ₴1 мільйон гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Слідство встановило, що семеро спеціалістів підприємства мали провести технічне обслуговування й відновити льотну придатність шести літаків Ан-158, які належать німецькій компанії та дислокувалися у Гавані.

До місця призначення працівники «Антонова» не дісталися через відсутність віз.

Весь час відрядження вони перебували у транзитному пункті Лейпцига і робоче завдання не виконали.

Як з’ясувало слідство, запрошення встановленого зразка приймаючої сторони у Республіці Куба до ДП «Антонов» взагалі не надходило.

За висновками комісійної судової економічної експертизи, сума завданих збитків державі становила понад ₴1 мільйон.

У цьому зв’язку в липні 2024 року слідчі Нацполіції повідомили колишньому директору ДП «Антонов» про підозру у службовій недбалості за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам).

У вересні 2024 року слідчі завершили досудове розслідування, прокурори Офісу генерального прокурора скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті.

За скоєне фігуранту загрожує до п'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади.

Як підкреслили у Нацполіції, це вже не перший випадок, коли фігурант проявив службову недбалість.

Читайте також: «Антонов» став акціонерним товариством

У липні 2023 року слідчі Нацполіції завершили ще одне досудове розслідування - щодо знищення російськими загарбники через службову недбалість посадовця найбільшого у світі літака Ан-225 «Мрія». Сума завданих державі збитків становить понад 8,4 млрд грн.

Матеріали кримінального провадження в 2023 році скерували до суду. За скоєні злочини експосадовцю загрожує п'ять років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади.

Як повідомлялося, екскерівник держпідприємства неналежно виконував службові обов’язки щодо забезпечення збереження майна. Через це транспортний літак АН-225 «Мрія» своєчасно, до початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну, не був транспортований з небезпечної зони - аеродрому АТП «Антонов» у Гостомелі Київської області. Внаслідок російських обстрілів літак був знищений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-