На Донеччині овочево-баштанні культури та картопля зібрані на 51% площ - ОВА

На Донеччині овочево-баштанні культури та картопля зібрані на 51% площ - ОВА

Ексклюзив
Укрінформ
У Донецькій області овочево-баштанні культури та картопля зібрані на 51,3% засіяних ними площ. Майже всі ці площі були засіяні у господарствах населення.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у департаменті агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОВА.

«На полях Донеччини овочево-баштанні культури та картопля вже зібрані на 51,3% площ, і загалом в області це становить 126,8 тис. тонн. Врожайність у середньому 106,6 ц/га», - повідомили у департаменті.

Зазначається, що в цьому році овочево-баштанними культурами та картоплею було засіяно на Донеччині 23,2 тис. га, а на початок вересня зібрано овочів з площі 11,9 тис. га, і збір триває.

У департаменті конкретизували, що, наприклад, картопля була засіяна на площі 15,5 тис. га, морква – на площі 3,8 тис. га, капуста – на площі 0,9 тис. га, цибуля та баштанні культури кожна на площі 0,8 тис. га.

Читайте також: Українські аграрії вже зібрали понад 35 мільйонів тонн зернових та олійних

Фахівці в ОВА зауважили, що названо показники по регіону за всіма категоріями господарств, як юридичних, так і фізичних осіб, але наразі на Донеччині майже всі - є господарства населення.

«Зараз у нас по овочам практично 99% площ - це господарства населення… У випадку овочевих груп специфіка така - тих спеціалізованих підприємств на даний момент, які до 2014 року працювали в нашій області, їх практично зараз немає, або вони свою діяльність скоротили. І у зв'язку з бойовими діями, і ті, які на тимчасово окупованих територіях, призупинили діяльність», - констатували у департаменті.

Як повідомлялося, у 2021 році на Донеччині засівали 1,41 млн га земель. У рік повномасштабного вторгнення площі посівів скоротилися до 406 тис. га, у 2023 році – до 364 тис. га. Станом на зараз ворог окупував близько 59% території області.

Фото з сайту agrotimes.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-