Учасники програми «Власна справа» сплатили ₴2,6 мільярда податків - Шмигаль

Учасники програми «Власна справа» сплатили ₴2,6 мільярда податків - Шмигаль

Укрінформ
Учасники державної програми підтримки бізнесу "Власна справа" за два роки її дії сплатили 2,6 млрд грн податків до державного бюджету.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час заходу «Друга річниця грантової програми «Власна справа», передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

"Станом на зараз 19,5 тис. людей стали учасниками програми «Власна справа». Вони отримали від держави понад 4,6 млрд грн та сплатили податків на суму 2,6 млрд грн", - зазначив глава уряду.

За його словами, учасники програми вже створили 38 тис. нових робочих місць, і ця цифра постійно зростає.

Шмигаль наголосив, що малий та середній бізнес відновлюється активніше за інші сегменти: якщо в перший рік повномасштабної війни повноцінно працювали 57% малих і середніх підприємств, то на другий рік — уже 85%.

Читайте також: Гранти до ₴150 тисяч: уряд розширив програму «Власна справа» на молодих підприємців

Прем'єр-міністр також повідомив, що з квітня 2023 року стартував ветеранський компонент програми. Наразі понад тисяча ветеранів та їхніх рідних долучилися до отримання державних грантів на суму 480 млн грн.

Крім того, програма "Власна справа" розширила можливості отримання грантів для молоді до 25 років, для дружин та чоловіків загиблих воїнів, для виноробів, для підприємців, які працюють на території активних бойових дій.

Читайте також: Свириденко: Більшість переможців програми «Власна справа» - жінки

Як повідомлялося, за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-